Metrics Global

Project

Luxurious living at Prime Address
Condominium

Introduction

Completed

Jan 2020

Location

Mont Kiara, Kuala Lumpur

Client

Developed by UEM Sunrise



10 Mont Kiara (also known as MK10) is a high-rise condominium nestled in the Mont Kiara enclave. Consisting of two 43-storey condominium towers, each floor only houses 4 units. Amongst these posh and private dwellings lies a unit that has been designed by the team.

Project info.

Taking the private lift that comes with each unit, the entrance to this particular unit is a precursor to what lies behind the doors. A wooden shoe rack in dark notes contrasts against the lighter timber flooring and pastel wall. Once you enter the abode, the living room in simple yet elegant colour schematics greets you. Using only shades of grey, white and timber the living room looks earthy, warm and inviting. Flanked by two wooden wall slats, the feature wall in marble – which also houses the TV – exudes an elegant vibe to the space. The TV console in light timber is built to also serve as a display shelf. The gunmetal grey wall and carpeting contrasts elegantly against the settee and marbled flooring. The open-plan space that measures 3,478 sq. ft., allows for most of the communal space to be open and accessible by all. Just meters away from the living area is the dining space which again takes on similar shades from the living area to give a seamless aura. Overhanging the wooden dining table is an avant-garde lighting that adds vibrancy to the otherwise sparsely furnished area.

Just behind the dining area, a bar opens up to the dry and wet kitchen. A bar table has been fashioned from the slab of veneer that extends from the display unit on the right that boasts a variant of liquor. The dry and wet kitchen are kept simple and functional. The dry kitchen adopts the grey hue while the wet kitchen takes a shade of contrast in white. The master bedroom is truly a marvel as the spacious interior has been well designed with all the trappings of luxury and comfort. Using the spaciousness to advantage, the team have separated the sleeping area from the rest as such the bed is at the primary focus in this room. Adopting the gunmetal grey hue used throughout the home, this room is made livelier with the sunlight streaming in through the ceiling to floor window as well as clever positioning of lighting. Built-in cabinet in the same shade of grey makes the room more uniformed. Carpeting in shades of blue juxtaposes well with the timber flooring. The attached bathroom loses all traces of grey and takes on the soothing notes of brown that gives the area a refined appearance. The expansive space comes replete with his and hers wash basins, and a bathtub that makes relaxing a breeze. The other bedroom in this home has been given an elegant treatment. The padded walls in grey and blackout curtains will ensure the occupant of this room gets a good night’s slumber. With work from home becoming a norm for many people, this home o‘ce o„ers its users plenty of privacy and solitude. The book shelf that extends from one end of the room to the other end is bathed in yellow lighting while recessed lights in white and natural sunlight streaming in from the tall window gives perfect lighting to match the furniture in dark colours.

More photo.


Get in touch